Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?
9 posts • Page 1 of 1
Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Η ερώτηση νομίζω είναι ξεκάθαρη.. Από που ξεκινάει κανείς? Τι πρέπει να γνωρίζει? Μαθήματα? Εκπαίδευση?
Μιλάω για virtual πάντα... ΑΕΕ313 Ηπιώτης Κων/νος
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Sigoura oxi apo tin Ellada pantws....
Bres ena wraio VACC kai kane application gia ATC , tha s parexoun synexi ekapideysi kai tha proxoras aksiokratika kai analoga me to epipedo sou. Kalo tha itan na matheis ligo ena apo ta programmata ATC Euroscope i VRC ,an apofasiseis na peraseis ton atlantiko asxolisou kateytheian me to VRC.Antoistixa programata apo oti kserw yparxoun kai gia ton IVAO. Kalo tha itan na rikseis kai mia matia sto ICAO4444 Air Traffic Management i sto FAA JO 7110.65S Air Traffic control an apofasiseis na pas ameriki. Tha s proteina pantws an thes na asxolitheis me ellada na prosanatolisteis pros ton IVAO kathws ekei oi anthrwpoi einai sobaroi kai den epikratei to mpaxalo tis VATSIM. you got to keep em separated!!!! Kostas
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Ντινο αν ησουν IVAO θα σε βοηθουσα......
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?
Gus δεν ξέρω από που πηγάζει αυτό το σχόλιό σου γιατί αν αναφέρεσαι στο Ελληνικό τμήμα του VATSIM, το www.hvacc.gr , τότε είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Χωρίς να είμαι μέλος του HvACC staff πια, γνωρίζω πολύ καλά πως κάθε άλλο παρά μπάχαλο είναι στο VATSIM και είναι ντροπή σου να καταθέτεις τέτοιες δηλώσεις χωρίς να γνωρίζεις. Κωνσταντίνε και στα δυο δίκτυα on line πτήσεων VATSIM & IVAO τα Ελληνικά τμήματα έχουν επαρκέστατη οργάνωση στην εκπαίδευση ελεγκτών. Για τον IVAO δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γιατί δεν συμμετέχω. Αν θέλεις να δοκιμάσεις στο HvACC του VATSIM απλά γράψου μέλος εκεί και πήγαινε στην περιοχή εκπαίδευσης των ΕΕΚ. Υπάρχουν πλήρης οδηγίες. Τις επόμενες ημέρες κυκλοφορεί και το Euroscope www.euroscope.hu version 3.1 του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει σε on line δίκτυο. Θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα. Τυγχάνει να είμαι beta tester του και πραγματικά η ανάπτυξη που έχει γίνει εκεί είναι το κάτι άλλο. Κυπριανός Μπίρης
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Kypriane kalispera kai Xronia Polla,
Dystixws edw diafwnoume katheta kai to sxolio mou paei kateytheia gia to elliniko tmima tis VATSIM apo to opoio kai apoxwrisa san ATC gia auto ton logo,gnwrizw poly kala kai tin katastasi kai to epipedo kai opws ksereis eimai "on time".Fysika yparxei kai i alli apopsi oti to VACC leitourgei kat eikona tis ellinikis pragmatikothtas (mpaxalo) opote ola ok. prwsopika den m arese i "elliniki" apopsi tou ATC stin VATSIM.Mia "bolta" apo alla sovata ARTCC's tha peisei kathe endiaferomeno. Autos itan kai o logos tis antistoixis stilis ATC sta ellinika sto periodiko. (proskalw opoion endiaferete virtual piloto i ATC na erthei mia paraskeyi brady sto NYARTCC kai as krinei monos tou....) Lypamai pou se stenaxwrw alla etsi ta blepw, Kostas
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Κώστα χρόνια πολλά.
Συγκρίνεις το Ελληνικό τμήμα (HvACC) με αυτό της Νέας Υόρκης που περίτρανα έχεις στην υπογραφή σου το οποίο ουσιαστικά συντονίζει 4 κοντινά μητροπολητικά αεροδρόμια της ίδια πόλης JFK, LGA, EWR & TEB με αρκετή υπερατλαντική κίνηση, ένα πολυάσχολο Γενικής Αεροπορίας FRG και άλλα 22 περιφερειακά λίγότερης κίνησης στην επαρχία του ΝΥ state. Νομίζεις πως μπορούν αυτές οι απαιτήσεις να συγκριθούν με αυτά του LGGG FIR ; Πάλι καλά που δεν ανέφερες Λονδίνο και Φρανκφούρτη ! Κατανοητό. Μέχρι τώρα δεν είδα κανα επιχείρημα όμως και απλά λες πως είναι "μπάχαλο", κοντά στη γενική Ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με το εξωτερικό. οκ ... Εσύ επέλεξες να παρέχεις ATC σε ένα Timezone -5 από σένα. οκ .... Εμείς συζητάμε για τον τόπο μας όμως Κώστα και όχι -7 ώρες από μας. Το θέμα είναι να έχεις και κίνηση τα βράδια που μπαίνεις μέσα και η υποδομή του vACC/ARTCC σου (εκπαιδευτές, εξεταστές, πιλότοι με events κλπ.) να είναι στο "prime time" του . Αν εσύ στο Εδιμβούργο φίλε έχεις τη δυνατότητα να ελιτουργείς -5 ώρες έχει καλώς, στην Ελλάδα όμως τα περισσότερα μέλη δεν μπορούν να λειτουργούν -7 ώρες οπότε καλό θα ήταν να παραθέτουμε απτά παραδείγματα και κυρίως με επιχειρήματα που να υποστηρίζουν αντικειμενικά την άποψή μας. Εγώ ποτέ δεν είπα πως το HvACC είναι στα Top 3 του κόσμου. Απλά αναφέρω πως έχει οργάνωση, πρόγραμμα και προσωπικό που ασχολείται με την εκπαίδευση & εξέταση ελεγκτών. Μπορεί να μην είναι τέλοιοι αλλά "they get the job done" και αυτό φαίνεται κάθε βράδυ της εβδομάδας on line. Αυτά τα καταθέτω σαν εξωτερικός παρατηρητής τους χωρίς να έχω γνώση εκ των ένδω. Να στο πω πιο απλά, βλέπω εκπαιδευτικές σειρές στην Μακεδονία LGTS να έχουν κάθε Δευτέρα training sessions, βλέπω μετά να τους κάνουν σχεδόν κάθε βδομάδα και από ένα ATC test για να πάρουν το νέο τους ID, βλέπω αυτούς τους νέους μετά να επανδρώνουν τα αεροδρόμια σχεδόν κάθε βράδυ της εβδομάδας και βλέπω γενικά τους τελευταίους 6 μήνες φρέσκο αίμα σε όλα τα ratings από ΤWR μέχρι και CTR. Γι'αυτό μου έκανε εντύπωση η λέξη "μπάχαλο" όχι επειδή ξέρω κάτι παραπάνω αλλά απλά παρατηρώ τι γίνεται on line. Κλείνοντας, μιλάς για Ελληνική στήλη αλλά το γράφεις στα Greeklish και θάβεις το τι γίνεται στον τόπο σου (για το δίκτυο που γνωρίζεις). Δεν δίνεις το καλό παράδειγμα Κυπριανός Μπίρης
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Κώστα & Κυπριανέ καλησπερα,
Η άποψη του Κώστα τύχαινε να είναι και δική μου άποψη. Όμως όλα αυτά, όπως θα δεις και από το post του Κώστα, είναι πριν ένα χρόνο. Προσωπικά βλέπω ότι έχουν αρχίσει πράγματα να γίνονται, μερικά σωστά, άλλα όχι και τόσο, όμως γίνονται και όπως είπες η δουλειά γίνεται. Και στον IVAO, που τυγχάνει να είμαι μέλος, το ATC είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Ο μόνος λόγος που ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έφυγα από το Ελληνικό τμήμα είναι για το κάτι παραπάνω...ακρίβως επειδή σε κάποια μέρη του πλανήτη, η γεωγραφία, νομοθεσία, κανονισμοί και αεροδρόμια, απαιτούν πολλά περισσότερα από ένα εικονικό ελεγκτή. Δεν νομίζω όμως ότι αυτά τα δύο μπορούν ποτέ να συγκριθούν. Άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο... Μάλλον ο Κώστας δεν έχει παρακολουθήσει τα νέα παιδιά, που άλλα κάνουν καλά τον ΕΕΚ, άλλα όχι και τόσο, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχει ξεκινήσει δουλειά και υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη και με λίγη βοήθεια το επίπεδο θα παραμείνει υψηλό για να το χαιρόμαστε όλοι άλλωστε... Μάλλον ο Κώστας έχει μείνει στα παλιά, μια κοιλιά που είχε παρατηρηθεί γενικότερα στην Ελλάδα και δεν έχει παρακολουθήσει τη συνέχεια στον Ελλαδικό χώρο, πράγμα λογικό, καθώς ένα από τα καλά του διαδικτύου και VATSIM / IVAO είναι ότι μπορείς να πετάς / κοντρολάρεις οπουδήποτε στον πλανήτη. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του FS... Κώστα μάλλον πρέπει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα και εσύ Κυπριανέ να συνεχίσεις, όσο μπορείς γιατί καταλαβαίνω ότι και εσύ είσαι πολυάσχολος όπως όλοι μας άλλωστε, να επισημαίνεις τα λάθη και να βοηθάς την κοινότητα να προοδεύει.... Ανθρώπους με γνώση, μεράκι και διάθεση έχει η χώρα μας, διάθεση να τους ακούσει δεν ξέρω αν έχει, αλλά εμείς προχωράμε μπροστά... Καλή χρονιά σε όλους με ΥΓΕΙΑ! Αλέξανδρος Ζαφείρης Υ.Γ. Επειδή είμαι εκτός Αθηνών ραντεβού με το νέο έτος... Να περνάτε όλοι καλά!
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?
Από Sat Oct 03, 2009 ... είναι 3 μήνες για να είμαστε ακριβής και αυτός είναι ο λόγος που παρενέβην μιας και το είδα τώρα. Ναι, παλαιότερα είχε γίνει μια κοιλιά και αν το post ήταν από πέρυσι μπορεί να μην έγραφα κάτι, αλλά μετά το καλοκαίρι 2009 υπάρχει μια βελτίωση (απ'όσο παρατηρώ) και εμένα αυτό μου αρκεί στο να μη θεωρώ "μπάχαλο" μια κατάσταση. Το αν είναι ιδανική ή η καλύτερη είναι άλλο θέμα.
Αυτός είναι ο λόγος που κατέθεσα την άποψή μου, το να τους αποκαλούμε έτσι γενικά μπάχαλο δεν είναι βοήθεια Καλή σας χρονιά. Κυπριανός Μπίρης
Re: Από που ξεκινάει κανείς για Virtual ATC?Κυπριανέ έχεις δίκο,
το post είναι περίπου 3 μηνών, αλλά η συζήτηση και η "απογοήτευση" με την τότε κοιλιά που παρατηρήθηκε στην Ελλάδα είναι περίπου ενός έτους, γι' αυτό και απάντησα έτσι... Νομίζω πως με λίγη καλή θέληση και με την συνεισφορά ανθρώπων που έχουν τη γνώση να συνεισφέρουν στην γενικότερη προσπάθεια που γίνεται, το χόμπι όλων μας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο και πιο διασκεδαστικό... Γενικά κι εγώ παρατηρώ μια κινητικότητα και μια διάθεση από διάφορες μεριές και αυτό προσωπικά εμένα με ευχαριστεί και με κάνει να συνεχίζω και εγώ από την μικρή μου γωνίτσα... Αλέξανδρος
9 posts • Page 1 of 1
Return to Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας Who is onlineUsers browsing this forum: No registered users and 1 guest |
|